Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Автошколите в протестна готовност

Общество

Автошколите в протестна готовност

Автошколите в протестна готовност - Tribune.bg
Снимка:

Не са съгласни с промените за шофьорските курсове

Школи за шофьорски курсове - в протестна готовност. Няколко сдружения са против предложените наскоро промени в правилата за изпитите за шофьорска книжка. Автошколите поискаха диалог с транспортното министерство или са готови на недоволство, пише Нова телевизия.  

Седем браншови организации, обучаващи нови шофьори, се обявиха категорично против предложените промени - като това картоните с часовете за кормуване да станат електронни, да има ограничения в броя на явяване на практически изпит, както и нови правила за придобиване на различните категории.

„С едно нещо не сме съгласни - промените са писани от хора, които не са на пътя. Ако бъдат написани от хора на пътя, те ще бъдат адекватни”, казва Христо Радков от Българско обединение на шофьорите.

„В продължение на една година тече кампания срещу обучението в България и най-вече срещу хората, които го провеждаме”, смята Йонко Иванов, председател на УС на Съюза на председателите по авто-мотоподготовка.

Поискали среща с министрите на образованието и транспорта, както и с председателите на агенциите "Автомобилна администрация" и "Безопасност на движението по пътищата". „До една седмица, ако нямаме отговор, обявяваме протестни действия”, убеден е Радков.

От транспортното министерство отговориха, че диалог с бранша винаги е имало. „Те имат възможност в 30-дневен срок, до 11 юли, да представят своите бележки. Нека да ги представят, ние ще ги разгледаме. Готови сме за срещи, но не знам какво ще породят”, заяви зам.-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков.

На първо време школите ще изпратят писмо до министър-председателя. И след това ще решават дали и как да протестират.Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати