Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бабаитът от Пловдив купил фирмата си от депутат на Слави Трифонов

Общество

Бабаитът от Пловдив купил фирмата си от депутат на Слави Трифонов

Снимка:

Ресторантьорът, който наби Митко в „Капана“, се казва Ивайло Пенов

Талисманът на пловдивския квартал „Капана“, известен с прякора Митко Чорапа, беше набит и унизен от местен бизнесмен на улицата. Кадрите от побоя предизвикаха вълна от недоволство и предизвикаха протест срещу ресторантьора-бияч Ивайло Пенов. Стотици хора дойдоха пред заведението на агресора, нападнал Митко, и оставиха чорапите си с искане той да напусне квартала.

„Протестираме срещу мутрищината в България“, заявиха вчера разгневени граждани.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая, а полицията издирва ресторантьора, който е неоткриваем и по телефона.

Кой е Ивайло Пенов?

Ивайло Пенов е на 46 години, роден е във Варна. Завършил адвокат, но е с отнети права заради серия глоби. Премества се наскоро в пловдивския квартал.  

В края на 2016 година Ивайло Пенов купува 100% от капитала на дружеството  „ЕмАйПи Груп 2012“. Собственици на фирмата са били Радостин Петев Василев и Петър Райков Петров.

Радостин Василев е известен като водач на листата на партията на Слави Трифонов в Плевен и шеф на правната комисия в 45-тото Народно събрание.

Преди продажбата на фирмата Радостин Василев прехвърля дела си на своя съдружник. Сделката за прехвърляне на 100% от капитала на дружеството се сключва между Петър Петров и Ивайло Пенов.

В регистъра е посочено, че фирмата на Радостин  Василев се занимава с „вътрешно и външнотърговска дейност, посредничество и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица, транспортна и спедиторска дейност, вътрешен и международен туризъм, строителна и предприемаческа дейност, ресторантьорство, кафетерия, извършване на всяка друга дейност, която не е забранена от закона“.  

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още