Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАБХ откри немлечна мазнина в сирене

Общество

БАБХ откри немлечна мазнина в сирене

БАБХ откри немлечна мазнина в сирене - Tribune.bg
Снимка:

Инспектори от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ откриха високо съдържание на немлечна мазнина в проба от сирене. Тя е от продукт, произведен от българска компания.

Представители на БАБХ проверяват предприятието производител. Извършва се пълно проследяване на произведените и разпространените в търговската мрежа количества, които незабавно ще бъдат изтеглени.

Производителят на сиренето ще бъде глобен. Законът за храните предвижда имуществена санкция в размер от 2 000 до 4 000 лв. за първо нарушение, а при повторно - до 6 000 лв.

По време на проверката в София са били иззети взети общо 8 проби от млечни продукти, които бяха изследвани за наличие на немлечни мазнини. Вземането на пробите е било извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БАБХ, сирене

Коментари (1)

Таз' мандра дето го произвежда Да не вие платила да не и пишете името.Ако не можем да разберем коя е за чий к_р ми е да ви четем съчинението?!
03.02.2020 19:31 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети