Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАБХ ще извършва надзора на пазара на продуктите за наторяване

Общество

БАБХ ще извършва надзора на пазара на продуктите за наторяване

БАБХ ще извършва надзора на пазара на продуктите за наторяване - Tribune.bg
Снимка:

Министерският съвет прие Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на растенията. Промените се правят с цел привеждане на действащата нормативна уредба в съответствие с европейското законодателство. Измененията предвиждат Българска агенция по безопасност на храните да изпълнява надзора на пазара по отношение на продуктите за наторяване от ЕС, като са разписани и съответните ѝ правомощия.

Със законопроекта се създават условия за пускането на пазара и употребата на продукти, за които е гарантирано високо ниво на защита на здравето на човека, животните и растенията, и опазване на околната среда.

Осигурява се възможност на българските икономически оператори да участват ефективно в европейския пазар на продукти за наторяване. С промените са дефинирани и задълженията на икономическите оператори, езиковите изисквания за предоставянето на информация и санкциите при конкретни нарушения.

Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ е определена като нотифициращ орган, отговорен за установяването и провеждането на необходимите процедури за оценяване на съответствието и за наблюдението на нотифицираните органи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети