Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Балабанов: ИТН не носи никаква вина за това, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента

Общество

Балабанов: ИТН не носи никаква вина за това, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента

Балабанов: ИТН не носи никаква вина за това, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента - Tribune.bg
Снимка:

По думите на депутата от ИТН „Продължаваме Промяната“ стопират процеса, като не допускат закона за разглеждане в пленарна зала

„Наблюдавам в последните часове в социалните мрежи има една атака от страна на майките на децата с увреждания от „Системата ни убива“ срещу мен и срещу нашата политическа партия по отношение на Закона за личната помощ. Тъй като тази атака е абсолютно неоснователна, както винаги знаете, когато има неща и факти, винаги излизаме с лицата си. Затова сега аз сега съм пред вас, за да ви кажа всъщност какви са фактите по този казус и защо ние нямаме нищо общо с тези обвинения, които незнайно защо идват от хора, които в последните пет години сме подкрепяли, продължаваме да подкрепяме и винаги сме стояли зад техните каузи“. Това обяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов по време на брифинг в парламента.

Той разясни и какво се случва със Закона за личната помощ.

„Като председател на Комисията за прякото участие на гражданите, какъвто съм от началото на този парламент, още януари месец със старта на работа на този парламент първите гости, които поканих при мен на среща в Комисията за прякото участие на гражданите бяха представители от „Системата ни убива“, а именно г-жа Вера Иванова и г-жа Нели Димитрова, които са отявлените представители на тяхната протестна група. Поканих ги на среща умишлено, тъй като винаги съм разчитал на това, че като председател на може би най-гражданската комисия в парламента един от първите ми приоритети беше да ги чуя тях, за да видим с какво бихме били полезни практично в този парламент. Тъй като този прословут закон, за който те се борят толкова години, беше смачкан от ГЕРБ в последните години от управлението и беше замитан някъде там под килима, тяхната молба беше да се намери политическа воля и този закон да се входира за разглеждане“, посочи Балабанов.

Депутатът от ИТН припомни, че на следващия ден той и група народни представители от парламентарната група са входирали Закона за личната помощ в парламента.

„Тогава, уважаеми колеги, получихме тежък отпор от коалиционните си партньори и основно от „Продължаваме Промяната“, за да стане ясно кой е виновният за този казус“, подчерта Балабанов.

Той обясни, че водеща комисия по този закон е била социалната, чийто председател е Искрен Арабаджиев от ПП, а не Комисията за прякото участие на гражданите.

„Те направиха всичко възможно да не допуснат Закона за личната помощ за разглеждане в парламента“, каза Балабанов.

Той увери, че с 25 човека от парламентарната група на ИТН правят, каквото е възможно, като отчете, че даже вече са по-малко като народни представители.

„ИТН не носи никаква вина за това, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента", категоричен бе Балабанов.

Той обеща, че пак ще опитат да го вкарат в зала.   

„Следващата седмица отново ще се опитаме да входираме Закона за личната помощ да се гледа в комисии, но трябва да стане ясно, че водещи комисии, не са комисии с председатели на „Има такъв народ“. Така че проблемът е в „Продължаваме промяната“ и стопирането на този процес“, подчерта депутатът от партията на Слави Трифонов.

„Искам да предупредя представителите на „Системата ни убива“, че ако в момента използват политическата обстановка в страната като част от един друг политически проект, който е извън властта, и се опитват по някакъв начин да вдигнат техните избиратели, говоря за Мая Манолова, нещо са се объркали. Ние ще бъдем последователни докрай и отстояваме позициите им. Нека да стане един път завинаги ясно и да спрем с тези спекулации, които в последните часове напълниха социалните мрежи и ги изпълниха с лъжи и внушения“, призова Балабанов.

Той коментира също така политическата криза и процеса по връчването на мандат за съставяне на правителство, който стартира утре, когато президентът Румен Радев ще го предостави на първата политическа сила „Продължаваме Промяната“.

Станислав Балабанов обясни, че все още не са получили официална покана от премиера Петков за преговори за кабинет. „Премиерът и днес беше в една друга стая, опитвайки се вече да убеждава не 6 човека, а над 30. Това е неговият подход“, заяви Балабанов.

Той визира срещата между БСП и Кирил Петков в парламента.

„Кирил Петков и Асен Василев не трябва да са част от изпълнителната власт, за да водим едни нормални диалози с останалите представители на „Продължаваме Промяната“, категоричен бе Балабанов.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети