Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българи в САЩ: Гласуването по пощата се превърна във фарс, не допускайте подобни решения в България

Общество

Българи в САЩ: Гласуването по пощата се превърна във фарс, не допускайте подобни решения в България

Снимка:

Българи, които живеят в САЩ излязоха с призив за разумни изборни правила. Те пуснаха писмо до медиите, в което открито заявяват, че „гласуването по пощата се е превърнало във фарс, в метод, при който резултати могат да се променят в последния момент и даже няколко дни след изборите“. Те се обърнаха и към всички в България с призив – „когато следващия път се обсъждат идеите за гласуване по пощите и за машинно/електронно гласуване, да си спомните тези събития и да не допускате подобни решения в изборния процес“.

Публикуваме и цялото писмо от нашите сънародници:

Призив за разумни изборни правила!

Уважаеми сънародници,

Ние, българи по сърце и произход, макар и жители на САЩ, сме преки участници в изборите от 3 ноември 2020 г. Тези избори се оказаха най-оспорваните в новата американска история. Борбата за това кой ще бъде нов президент след 21 януари 2021 г. достигна взривоопасно ниво с неизвестен край.

Гласуването по пощата се превърна във фарс, в метод, при който резултати могат да се променят в последния момент и даже няколко дни след изборите. 8 от 9 щата, в които бе въведено пък автоматично изпращане на бюлетини, имат един и същи победител. А без доверие в избирателната система, правителствата и институциите губят легитимност в очите на гражданите.

Ето защо ние се обръщаме към всички в България с призив – когато следващия път се обсъждат идеите за гласуване по пощите и за машинно/електронно гласуване, да си спомните тези събития и да не допускате подобни решения в изборния процес. В страна, в която пощите не са на нивото на американските, които доскоро се смятаха за национална институция и гордост, не бива и да се помисля за подобни експерименти.

С уважение,

Долуподписаните:

Орлин Бориславов (Тексас), Петър Стаматов (Илинойс), Андрей Ненов (Колорадо), Николая Кръстева (Илинойс), Павлина Иванова (Ню Йорк)  


Коментари (4)

Българин ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ! Повтарят като папагали ФАЛШИФИТЕ твърдения на Тръмп! Не съм учуден!
Накъде е тръгнал света да избира и толерира президенти които разделят нации,правят ИЗКАЗВАНИЯ без никакви фактиби т.н.
07.11.2020 12:27 / Отговор
Нека Мунчо да им наложи вето, а? Психо-болшевиките (като тоя тук) масово изкукуригват тотално, веснага щом се заговори за изборни методи. Хахахахаха, дебили непоръбени.
07.11.2020 14:23
кесо Изглежда тези българи са забравили, че ние "най-обичаме" да ручаме жабетата. Отдавна експертите у нас предупреждават избирателите за опасностите от тези експерименти, но професионалните червени превратаджии и техните глашатаи като Мая Конопа, бай ви Ристю десантчика, гологлавия празноглавец от Учиндол, усилено /и за съжаление успешно/убеждават обществото, че с тези избирателни методи "чудо", дето цял свят се отказва от тях, точно ние /демек червената шайка разбойници де/ ще спечелим.
07.11.2020 13:17 / Отговор
Точно така! Гордея се с тези българи от САЩ! Тръмп бръкна с голи ръце в гнездото на змиите. И те манипулираха изборите, за да го катурнат. Да видим какво ще стане!
07.11.2020 13:35 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още