Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българинът, загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата

Общество

Българинът, загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата

Българинът, загинал при експлозията в Мадрид, минавал случайно пред сградата - Tribune.bg
Снимка:

47-годишният българин, който е един от тримата загинали при експлозията, която избухна в центъра на Мадрид вчера, по всяка вероятност случайно се е оказал на фаталното място.  На тротоара пред взривената сграда са били две от жертвите, едната от които е българският гражданин, предаде БНР.

Според вицепрезидента на регионалното правителство Игнасио Агуадо те минавали случайно пред сградата. И двама загиват на място.

Последната жертва – вътре в сградата, е 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който бил повреден. 11 са ранените, един от които сериозно. Сред пострадалите са 5-ма свещеници, които били в енорийския дом.

Експлозията, причинена от изтичането на газ, срути в сряда следобед няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните. Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище на улица Толедо в квартал Ла Латина.

Живеещите на улица Толедо първоначално са били евакуирани, а след това са се върнали по домовете си. Взривената сграда ще бъде съборена, като работата по отстраняването ѝ ще започне още днес.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати