Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. България изпрати първия ТИР с минерална вода в помощ за Хърватия

Общество

България изпрати първия ТИР с минерална вода в помощ за Хърватия

Снимка:

След нова година предоставяме още три ТИР-а с вода

България изпрати тази сутрин първия ТИР с минерална вода в помощ за Хърватия. Министърът на икономиката Лъчезар Борисов присъства на изпращането на ТИР-а. Минералната вода бе натоварена от складовете на Българския червен кръст (БЧК) в село Лозен. Поради пораженията след земетресението в Хърватия и щетите, които то е нанесло на водоснабдяването на пострадалите населени места, при разговорите с властите в Загреб първият ни дипломат и министър Борисов бяха информирани, че има нужда от питейна вода.

"След нова година още три ТИР-а с вода ще отпътуват за там“, посочи икономическият министър. По думите му с координацията на БЧК се осигуряват и легла, и радиатори за пострадалите.

"Вчера проведохме спешни заседания координирани от вицепремиера Захариева, заедно с Червения кръст. На нашата молба се откликна и от страна на бизнеса - от Асоциацията за безалкохолни напитки и от транспортния бранш “, посочи Борисов. Икономическият министър подчерта, че с Решение на Министерския съвет се отпускат и 100 000 евро финансова помощ за две емблематични сгради в Хърватия, които са разрушени след силното земетресение, и които са свързани с българската история.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още