Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. България с почит към Христо Ботев и загиналите за свободата /СНИМКИ/

Общество

България с почит към Христо Ботев и загиналите за свободата /СНИМКИ/

България с почит към Христо Ботев и загиналите за свободата /СНИМКИ/ - Tribune.bg
Снимка:

Отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта. С вой на сирени в цялата страна бе отдадена почит към героите точно в 12 часа на обяд.

Много граждани спряха за няколко минути, за да отдадат почит към героите. 

Кулминацията на честването на Деня на Ботев по традиция е на връх Околчица. Стотици хора избраха да изминат стъпките на Ботев от Козлодуй до върха. На честванията беше и служебният премиер Гълъб Донев.

"Революционерът Ботев ни задължава да сме негови достойни наследници, за които истината, свободата и справедливостта са ежедневна битка, в която отстъплението е немислимо. Куршумът, пронизал воеводата, го убива веднъж, и това се случва тук, на това място. Но нека не забравяме, че с всяка измяна и с пренаписването на неговата молитва за свобода и независимост, убиваме Ботев отново", каза той в речта си.

Пред бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина в София също се проведе тържествена церемония, посветена на 147-мата годишнина от гибелта на революционера и в памет на героите, загинали за свободата и независимостта на България.

Присъстващите в сградата на парламента, сред които депутати и журналисти, станаха на крака и запазиха мълчание, когато беше задействана сиренната система по повод 2 юни.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати