Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Дарява прототипа на столична болница

Общество

Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Дарява прототипа на столична болница

Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Дарява прототипа на столична болница - Tribune.bg

Машината, носеща името Desinfecta е с капацитет от 60 до 80 души на час

Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Изобретението е дело на компанията за специализирани системи и автоматизация на производството “Спесима Инженеринг” и целта му е да предостави качествена дезинфекция на болничния персонал, както и на хора, работещи в зони, изискващи отлична хигиена.

Машината, носеща името Desinfecta е с капацитет от 60 до 80 души на час, защитена е със заявка за патент и търговска марка в Патентното ведомство и отговаря изцяло на всички изискания и норми за безопасна работа, съобщава Uspelite.bg.

Конструкцията е модулна, състояща се от алуминиеви профили с поликарбонатни стени, които са монтирани върху контейнер от нераждаема стомана, където се събира отработената течност, която след това, чрез помпа се прехвърля в специален резервоар.

Дезинфектанта в кабината се разпръсква, чрез два вида специални дюзи за пръскане и пулверизация, а режимът на работа, както и промяна в конфигурацията на дюзите и времето им на работа се осъществява посредством “тъч скрийн” дисплей.

При употребата на дюзите за струйно пръскане, които са 6 на брой, хората трябва да са облечени с непромокаеми облекла докато при употребата на втория тип дюзи, които са 12 на брой и само пулверизират дезинфектанта, специално защитно облекло не е необходимо.

След обработка с един от двата типа дюзи полепналата по облеклото течност се издухва, чрез вентилатор като употребата и на двата типа изискват наличието на защитни очила и маска.

Кабината притежава светлинна сигнализация, която отчита кога е започнала и кога е свършила дезинфекцията.

Общото тегло на машината е 130 кг., което я прави лесна за транспорт и монтаж, а управлението може да става от всеки, тъй като не е необходимо специално обучение за работа с нея.

Компанията е готова да стартира веднага производство - на този етап става дума за 50-60 кабини месечно. Произведеният прототип ще бъде дарен на столична болница, предложена от Националния оперативен щаб - ВМА, "Пирогов" или Александровска болница. Фирмата ще се погрижи за транспорта, инсталирането, пускането в експлоатация и тестването на кабината.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дезинфекция

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети