Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българската енергетиката загуби проф. Атанас Тасев

Общество

Българската енергетиката загуби проф. Атанас Тасев

Снимка:

Енергийният експерт почина от COVID-19

Българската енергетиката загуби проф. Атанас Тасев, съобщи в социалната мрежа Фейсбук неговият колега от Български енергиен и минен форум Иван Хиновски. Страната ни се разделя с един от водещите си енергийни експерти, който през последните години активно работеше, за да може България да запази своето място на газовата карта на Балканите и Европа. Тасев е боледувал от коронавирус. 

Проф. Тасев бе кибернетик, специалист по енергетика, застраховане, банково дело, биотехнологии. Той е изобретател и автор на 18 патента, някои от които се прилагат до днес във военното дело.

Спортист по плуване, бокс и стрелец, той успяваше от 25 метра да наниже с пистолет 47 от 50 куршума в 10-ата и 9-ата на мишената. Професорът стреляше безпогрешно със своя CZ, с който освен това не се разделяше.

Проф. Тасев бе и лауреат на високи национални и международни награди, връчвани от наши и чужди президенти. И най-вече като човек бе винаги усмихнат и любезен, готов по всяко време да анализира, обяснява, провокира и защитава Истината.

Поклон пред паметта му!  


Коментари (1)

тоди Да почива в мир !
09.12.2020 12:07 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още