Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Карантина във ВМС: Флотът ни ще се присъедини по-късно към учението на НАТО в Черно море

Общество

Карантина във ВМС: Флотът ни ще се присъедини по-късно към учението на НАТО в Черно море

Снимка:

По този начин при необходимост ще може да бъде оказана незабавна медицинска помощ на военнослужещите, казват от Министерството на отбраната

При подготовката за участие на екипажи от Военноморските сили (ВМС) в учението „Посейдон – 21“ , са установени случаи на заболели от COVID-19. С цел да се избегне разпространението на заболяването по време на плаване и да се опази здравето на военнослужещите е взето решение екипажите на българските кораби да останат под карантина. Това съобщават от Министерство на отбраната.

По този начин при необходимост ще може да бъде оказана незабавна медицинска помощ на военнослужещите. Евентуално разпространение на СОVID-19 би попречило и на постигането на целите на учението, допълват от военното ведомство.

Петима моряци са дали положителни проби, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред бТВ. Поради тази причина екипажите на двата кораба, с които е трябвало да участваме в маневрите в Черно море, са изолирани и ще се присъединят към останалите натовски кораби след приключването на карантината, уточни Каракачанов.

Противоминното учение с наименованието „Посейдон“ се провежда ежегодно от 2002 г. насам. Негови домакини на ротационен принцип са военноморските сили на България и на Румъния.                                            


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още