Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българските граждани със сертификат за ваксинация или преболедували COVID-19 могат да влизат в Исландия без PCR тест

Общество

Българските граждани със сертификат за ваксинация или преболедували COVID-19 могат да влизат в Исландия без PCR тест

Българските граждани със сертификат за ваксинация или преболедували COVID-19 могат да влизат в Исландия без PCR тест - Tribune.bg
Снимка:

Новите облекчения влизат в сила от 1 юли

Българските граждани, които представят сертификат за ваксинация срещу COVID-19, могат да влизат в Исландия без PCR тест, не подлежат на карантина, както и на задължително тестване на граничния пункт в страната. От ограниченията ще бъдат освободени и гражданите, преболедували инфекцията. Те ще трябва да представят положителен резултат от PCR тест за COVID-19, който е по-стар от 14 дни и не по-стар от 6 месеца, или документ за наличие на антитела срещу COVID-19, измерено чрез ELISA серологичен анализ.

Новите облекчения влизат в сила от 1 юли 2021 г.

По информация на посолството ни в Осло, сертификатите могат да бъдат на хартиен носител или в електронен формат, на исландски, датски, норвежки, шведски или английски език. Всички изисквания, на които трябва да отговарят сертификатите за ваксинация, са описани на следния линк.

Остава изискването всички пътуващи до Исландия да попълнят регистрационен формуляр преди пристигането си в страната, който може да бъде намерен на следния линк: https://visit.covid.is/.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети