Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българските консулски служби в Русия възобновиха приемането на документи за визи за руски граждани

Общество

Българските консулски служби в Русия възобновиха приемането на документи за визи за руски граждани

Българските консулски служби в Русия възобновиха приемането на документи за визи за руски граждани - Tribune.bg
Снимка:

Българските консулски служби на територията на Руската федерация възобновиха приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

Компанията VFS Global, в чиито 59 изнесени визови центрове в Русия също се приемат документи за български визи, е уведомена за това – както миналата седмица, така и днес.

Още преди две седмици вицепремиерът Екатерина Захариева нареди консулските служби на Република България да се подготвят за издаването на туристически визи. Посолството ни в Москва миналата седмица проведе среща с всички туроператори, както и с фирмата VFS Global.

Процедурите по издаване на визи за руски граждани са облекчени максимално. Заявления за издаване на български визи могат да се подават в 59 града и в 3 консулства на територията на Русия. Акредитирани към консулските служби местни туроператори могат по електронен път да подават заявленията за визи на своите клиенти. Желаещите да посетят с туристическа цел Република България получават визите си в консулските ни служби, в офиса на своя туроператор, или външния изпълнител без абсолютно никакви формалности за тях.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети