Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нито една българска медия не отиде на брифинга на Ковачевски, Рама и Вучич

Общество

Нито една българска медия не отиде на брифинга на Ковачевски, Рама и Вучич

Нито една българска медия не отиде на брифинга на Ковачевски, Рама и Вучич - Tribune.bg

В Брюксел кореспонденти имаха и БНТ, и БТВ и Нова ТВ, и БНР. Те обаче предпочетоха за чуят за пореден път Кирил Петков

Без български медии премина брифингът на лидерите на Северна Македония, Албания и Сърбия. Изявленията на Ковачевски, Рама и Вучич бяха след срещата за Западните Балкани в Брюксел, а журналисти от различни държави имаха възможността да зададат своите въпроси. Такива имаше и към тримата - и те отговаряха на английски, сръбски, албански и македонски.

Рама: България е срам, но основният проблем е пропуканият европейски дух

Албанският премиер Еди Рама дори попита дали в залата няма представители на българските медии, защото много би искал да получи въпрос от тях. За негова изненада такъв обаче нямаше. За сметка на това журналист от френска телевизия, който бързаше за жива връзка, уважи изявлението му и зададе въпроса си, минути преди да бъде на живо в новините.

От включванията от Брюксел по българските телевизии стана ясно, че на място са кореспондентките на БНТ, БТВ и Нова телевизия, които предпочетоха по същото време да чуят отново Кирил Петков, който не е казал нищо ново от дни. На кадрите от Брюксел се виждат трите - Десислава Апостолова, Десислава Минчева и Антоанета Николова. На място е и Ангелина Пискова от БНР.


Топ новини

виж още
Актуална тема