Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българските патриоти: Служебният кабинет да спре всички продажби на държавно имущество!

Общество

Българските патриоти: Служебният кабинет да спре всички продажби на държавно имущество!

Снимка:

Българските патриоти с призив до президента и служебния министър-председател. Те настояват да се спре  разпродажбата на държавни имоти от областните управители. Според тях има  „задкулисни сделки за разпродажбата на България на частни лица“.  За целта са изпратили и писмо до двете институции.

Поводът за острата позиция и приложеното към нея писмо от името на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ към президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Стефан Янев е заповед № ДС-П-4/09.03.2021  на областния управител на Софийска област Радослав Стойчев, публикувана на страницата на областна управа за разпродажба на 112 държавни имота на територията на София-област.

В писмото се припомня, че предходната областна управа, също със заповед на областния управител, е забранила продажбата на държавни имоти на територията на Софийска област, с което е гарантирала държавното имущество.

Според Българските патриоти, настоящият областен управител „явно с оглед на краткия мандат на един служебен кабинет“ е решил да разпродаде тези 112 имота по неясни причини. Ето защо по думите им остава подозрението, че „съществува задкулисно желание от определени хора и фирми да придобият тези имоти и затова е била задействана процедурата по продажбата им.“

В позицията си Българските патриоти настояват „ всички продажби на държавно имущество от служебния кабинет да бъдат спрени и областните управители в страната да бъдат ограничени да разпродадат държавното имущество. В противен случай ще стане ясно на българското общество, че служебният кабинет не е назначен, за да организира провеждането на изборите, не е и за това да покаже повече демократичност и морал в българската политика, а явно - за да удовлетвори интересите на група хора или фирми, които искат да придобият държавно имущество на ниски цени“, се казва още в още позицията на партньорите от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Списъкът вижте ТУК   

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още