Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Българският посланик в РСМ: Има голяма ескалация на радикалното говорене – основно в социалните медии

Общество

Българският посланик в РСМ: Има голяма ескалация на радикалното говорене – основно в социалните медии

Българският посланик в РСМ: Има голяма ескалация на радикалното говорене – основно в социалните медии - Tribune.bg
Снимка:

Засилени мерки за сигурност, полицейска блокада на гроба на Гоце Делчев в Скопие и напрежение на българо-македонската граница, завършило с арести.

„Равносметката не е особено положителна. Очакванията ни бяха други. Нашата делегация, ръководена от вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев – успя в някакъв момент да се поклони на гроба на Гоце Делчев. Но очакванията ни към нас да се присъединят българи – от България, както и  организации на местните македонски българи – не се състояха. На границата се получиха някакви сривове, които е интересно, че те бяха само на вход към РСМ. Бяха върнати и много наши граждани”. Това заяви посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов пред Нова телевизия. 

По думите му македонските българи в момента живеят в страх.

„Има голяма ескалация на радикалното говорене – основно в социалните медии. От месеци настояваме властите и институциите в РСМ да вземат мерки. Не е възможно по сайтове да излизат лица, имена и адреси на българи и те да бъдат стигматизирани, че не могат да живеят в Македония, защото са българи”, посочи посланикът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети