Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Балтова иска “клетвена декларация” от концесионери на плажовете свързани ли са с хора от списъка “Магнитски”

Общество

Балтова иска “клетвена декларация” от концесионери на плажовете свързани ли са с хора от списъка “Магнитски”

Снимка:

Бизнесът шашнат от чиновническото епистоларно безумие - какви точно връзки да опишат или отрекат по щатския закон, за да е спокоен българският министър

Със свое писмо Министерство на туризма задължава всички концесионери и наематели, както и техните управители  да попълнят декларация, чрез която да съобщят дали имат свързани лица по списъка „Магнитски“ . В писмото се посочва, още, че информацията трябва да бъде съобщена на министъра на туризма Стела Балтова, а срокът за предоставянето и е от: 01.07. до  02.07.

 

Ето и част от писмото:

 

До концесионерите и наемателите на морските плажове

 

Уважаеми госпожи и господа,

Във връзка с Решение № 441 на Министерския съвет от 4 юли 2021г. за предприемане на действия във връзка с наложените от Съединените американски щати санкции на български лица, следва да декларирате наличието, респ. липсата на обстоятелствата, посочени в т.1 на упоменатото решение, в съответствие с един от приложените образци на декларация.

 

Във връзка с горепосоченото следва да изпратите попълнени декларации на всички законни представители, управители и членове на органи за управление и контрол на съответния концесионер, респ. наемател, в срок до 02.07.2021г.

 

В случай, че е налице свързаност на концесионера, респ. наемателя с лица от  публикувания от Министерство на финансите и Националната агенция за приходите списъци на лицата, които попадат и потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерство на финансите на  Съединените американски щати, публикуван на официалната  интернет страници на Министерство на финансите и Националната агенция по приходите, през последните пет години и се задължавате да уведомите министъра на туризма незабавно при възникване на такова обстоятелство.

 

Писмото от Стела Балтова предизвика и интересни коментари във фейсбук пространството, от страна на бизнеса:

 

„Какво значи свързаност на концесионера? Измеримост на свързаност за мен няма, защото тези санкции са по чужди закони“.

 

„За кога ти трябва? За вчера, брат“.

 

„Не че нещо, но само концесионерите ли трябва да подадат такава декларация ? Защо не всяка фирма“.  

 

 

 

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още