Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Банов: Билетите за отменени събития ще бъдат презаверявани или възстановявани като сума

Общество

Банов: Билетите за отменени събития ще бъдат презаверявани или възстановявани като сума

Снимка:

„Основната ни грижа в момента е превенцията. Всяко събиране на много хора в рамките на 2-3 часа в зали, в затворени помещения е изключителен риск за населението. Приоритетът е здравето на хората“. Това каза министърът на културата Боил Банов във връзка с разпореждането на властите за отменяне на събития със струпване на много хора заради потвърдените случаи на коронавирус у нас.

От вчера са отменени всички публични и културни събития – концерти, спектакли, кинопрожекции, дори посещения в музеи и галерии.

Банов увери, че хората, които са купили билети за културни събития, ще могат или да ги презаверят, или ще им бъдат върнати парите и проблеми в това отношение няма да има: „Много е важно да опазим хората, да не се случи бум на разпространението на вируса. Знам, че е неприятно, но трябва да опазим и артистите. Заповедта е ясна – виждате каква е ситуацията в цяла Европа. Мисля, че в рамките на няколко дни или седмица ще намалее опасността“.

Банов коментира и статуса на актьора Фахрадин Фахрадинов, който съзря финансов умисъл в предприетите действия. „Инфантилни позиции не ме занимават в момента. Занимава ме как да си опазим артистите и как да намалим разпространението на вируса в България. Който подценява живота на хората, си остава за негова сметка. Това са просто наивни коментари. Много е важно в този момент артистите – хората, които поддържат духа на тази нация, да бъдат водачи. Не е важно да гледаме само в собствената си паничка. Всичко ще бъде подсигурено, финансово няма да се случи нищо страшно от това, че няколко дни или седмица ще бъдат затворени културните институции. Аз по-скоро очаквам от нашите творци да бъдат духовни водачи в момента и дадат знак на хората, че е нужно тези мерки да се спазят, за да можем да продължим нормалното си съществуване след това“, посочи Банов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още