Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Банов: Билетите за отменени събития ще бъдат презаверявани или възстановявани като сума

Общество

Банов: Билетите за отменени събития ще бъдат презаверявани или възстановявани като сума

Банов: Билетите за отменени събития ще бъдат презаверявани или възстановявани като сума - Tribune.bg
Снимка:

„Основната ни грижа в момента е превенцията. Всяко събиране на много хора в рамките на 2-3 часа в зали, в затворени помещения е изключителен риск за населението. Приоритетът е здравето на хората“. Това каза министърът на културата Боил Банов във връзка с разпореждането на властите за отменяне на събития със струпване на много хора заради потвърдените случаи на коронавирус у нас.

От вчера са отменени всички публични и културни събития – концерти, спектакли, кинопрожекции, дори посещения в музеи и галерии.

Банов увери, че хората, които са купили билети за културни събития, ще могат или да ги презаверят, или ще им бъдат върнати парите и проблеми в това отношение няма да има: „Много е важно да опазим хората, да не се случи бум на разпространението на вируса. Знам, че е неприятно, но трябва да опазим и артистите. Заповедта е ясна – виждате каква е ситуацията в цяла Европа. Мисля, че в рамките на няколко дни или седмица ще намалее опасността“.

Банов коментира и статуса на актьора Фахрадин Фахрадинов, който съзря финансов умисъл в предприетите действия. „Инфантилни позиции не ме занимават в момента. Занимава ме как да си опазим артистите и как да намалим разпространението на вируса в България. Който подценява живота на хората, си остава за негова сметка. Това са просто наивни коментари. Много е важно в този момент артистите – хората, които поддържат духа на тази нация, да бъдат водачи. Не е важно да гледаме само в собствената си паничка. Всичко ще бъде подсигурено, финансово няма да се случи нищо страшно от това, че няколко дни или седмица ще бъдат затворени културните институции. Аз по-скоро очаквам от нашите творци да бъдат духовни водачи в момента и дадат знак на хората, че е нужно тези мерки да се спазят, за да можем да продължим нормалното си съществуване след това“, посочи Банов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати