Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Банов: Салонът на Русенската опера не е засегнат след пожара, костюмите са съхранени

Общество

Банов: Салонът на Русенската опера не е засегнат след пожара, костюмите са съхранени

Банов: Салонът на Русенската опера не е засегнат след пожара, костюмите са съхранени - Tribune.bg
Снимка:

„Пожарът няма да се отрази по никакъв начин на предстоящите изяви на операта“, заяви министърът на културата

Съхранени са всички костюми и инструментариум след вчерашния пожар в сградата на русенската опера, при който изгоря част от покрива. Това каза в Русе министърът на културата Боил Банов, който пристигна на място, за да се запознае с обстановката след пожара, предаде БГНЕС.

Според Банов щетите е можело да бъдат много по-сериозни, ако не е била бързата и адекватна намеса на екипите на пожарната. Пораженията са главно върху покрива, но добрата новина е, че гредите са издържали и освен водата, няма нанесени други поражения върху сцената. Салонът на операта не е засегнат, както и останалата част на покрива, която не е била обхваната от пламъците. Сградата е застрахована, тепърва ще се прави оценка на щетите. Ще има и следствие за изясняване на причините за възникване на пожара. Ремонтът ще започне максимално бързо, заяви още Боил Банов, но ще трябва да се изчакат всички процедури.

Пожарът няма да се отрази по никакъв начин на предстоящите изяви на операта, тъй като тя разполага с други зали, където може да изнася представления, каза още министър Банов.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати