Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Банов: Ще отида на представление, мерките са добри и няма причина за притеснение

Общество

Банов: Ще отида на представление, мерките са добри и няма причина за притеснение

Банов: Ще отида на представление, мерките са добри и няма причина за притеснение - Tribune.bg
Снимка:

Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това важи за открити и закрити помещения. Така пред NOVA министърът на културата Боил Банов коментира решението да се отварят кина, галерии и музеи. Разрешават се посещения на музеи на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки. Концерти и други сценични прояви, на сцени на открито, се разрешават с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет. Допускат се и посещения на кина, като допустимата заетост на местата също е до 30% от максималния капацитет.

"С удоволствие ще отида на представление, тъй като мерките са изключително добри и няма причина за притеснение. Хубавото е, че в нашата държава хората имат устойчиви навици да употребяват култура. Има усет и желание за нея. Според мен добрите навици ще се върнат бързо“, допълни Банов.

Относно недоволството в културния бранш той коментира, че първите мерки са за най-нуждаещите се. Именно затова е взето решение за изплащане на пълна заплата за всички работещи в държавни културни институции. 3 минимални работни заплати с осигуровка са предвидени за свободните артисти с доход под 1000 лева на месец.

Що се отнася до останалите свободни артисти и дейци на културата, Банов ги насочи към безлихвените заеми в размер до 1500 лева на месец. Според него, когато преди кризата си имал добри доходи, се предполага, че ще можеш да изплащаш такъв заем, а и е възможно да имаш заделени средства. Банов отрече да е необходимо да си се осигурявал 6 месеца назад, за да вземеш такъв кредит.

Той обясни, че всеки, на когото му се откаже безлихвен кредит, трябва да сигнализира в министерството: "Ние ще обърнем конкретно внимание на всеки един случай. Дал съм личния си телефон на всички и могат да се свържат с нас“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети