Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Банско посреща туристи с лаборатория за PCR тестове

Общество

Банско посреща туристи с лаборатория за PCR тестове

Снимка:

В Банско ще бъде разкрита лаборатория за PCR тестове. Резултатите от пробите ще излизат в рамките на два часа. Идеята е чуждите туристи, които трябва да представят документ за отрицателен тест, прибирайки се у дома, да имат тази възможност на място, съобщи БНР.

Лабораторията ще се ползва и в случаите на проявени симптоми на коронавирус.

Носенето на маскина открито вече е задължително в зимния курорт Банско.Общинският оперативен щаб прие пакет от мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса и сигурността на туристите през зимата.

Във всички обществени сгради и магазини се контролира изискването за дистанция и дезинфекция, както на помещенията, така и на хората, влизащи в тях.

В момента общината договаря с туристическия бранш наемането на малък семеен хотел или къща за гости, за карантиниране на туристи, дали положителна проба или контактни с такива лица.

За да се избегне струпването на хора пред кабинковия лифт, ще бъде открита и постоянна линия за извозване на скиорите в планината, при спазване на всички противоепидемични мерки. Редуциран е броят на хората в кабината и седалковите лифтове. Карти за ползване на съоръженията в ски зоната ще се продават и от специално монтирани в града автомати.  


Коментари (2)

Благо много добре са го измислили, все пак трябва да се осигури максимална безопасност и в същото време да е готино за хората. Със сигурност ще има много желаещи да карат ски, въпреки коронавируса. А и това си е някакъв вид разтуха, все пак напрежението и стреса трябва да се освобождават, не може само да се трупат.
21.10.2020 15:54 / Отговор
Делчо Попов Браво на общината в Банско! Ето така се прави! Показват защо ФИС избира само Банско за домакин на всички издания на Световната купа по ски досега и догодина!
21.10.2020 17:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още