Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАЗ ще даде правна помощ на ресторанта със „скъпите“ пържоли, ако съди клиента с клипа

Общество

БАЗ ще даде правна помощ на ресторанта със „скъпите“ пържоли, ако съди клиента с клипа

БАЗ ще даде правна помощ на ресторанта със скъпите пържоли, ако съди клиента с клипа - Tribune.bg
Снимка:

„Ние като асоциация ще окажем правна помощ, както сме го правили и преди. Ще окажем правна помощ и сега не заради клипа или другите интервюта, а заради интервю, което този човек даде два дни по-късно, в което казва, че „си е направил шоуто за Фейсбук“ и „много добре е знаел какво консумира“, даде уточнение председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Той гостува в ефира на Нова телевизия и определи медийния шум около „скъпите“ пържоли като „уронване престижа на българския туризъм“.

„Ако се стигне до съд, това ще е от заведението. 20 години никой не се е оплакал от този ресторант“, подчерта изрично Алибегов.

По отношение на оставката на министъра на туризма Зарица Динкова, която ресторантьорите поискаха, предздседателят на БАЗ поясни и причините за възникналото напрежение между браша и министерството.

„Ресторантьорите да се поуспокоят малко, за да не се наложи премахване на въпросната ставка“, цитира думите на Динкова Алибегов.

Припомняме, че по време на формирането на Бюджета, отново се повдигна темата за премахване на преференциалната ставка ДДС за ресторантите. Това създаде напрежение в бранша.

„Тя е министър от един месец, а ставката ДДС беше гласувана 2022г. Не зная какво е защитавала“, отговори на твърденията, че Динкова е отстоявала правата на бранша.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати