Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бърз интернет за достъп до имейл, търсачки и електронно банкиране за всички

Общество

Бърз интернет за достъп до имейл, търсачки и електронно банкиране за всички

Снимка:

Депутатите промениха Закона за електронните съобщения на първо четене

Бърз интернет за достъп до имейл, търсачки и електронно банкиране за всички потребители у нас, независимо от това къде се намират, предвиждат промени в Закона за електронните съобщения, гласувани днес от народните представители.

Друго изискване на закона указва, че услугата трябва да е на достъпна цена, а Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) ще решава кой оператор ще предоставя въпросните услуги. Възможно е операторите да са повече от един или да се прави деление между тях на регионален принцип.

Наредба към закона пък ще указва скоростта на предоставяния интернет пакет.

Друга законова поправка предвижда при природно бедствие, терористично нападение или друга извънредна ситуация, мобилните оператори ще изпращат СМС на потребителите си. Срокът за въвеждане на системите за предупреждение на населението е до средата на 2021 г.

Депутатите приеха промените в Закона за електронните съобщения на първо четене с 98 гласа "за", 11 - "против" и 27 - "въздържали се".  


Коментари (1)

Stefan *
Не разбирам, как на практика ще се отрази това. Нетът и сега е почти безплатен и бърз. За известяването от операторите разбрах. Но другото ми е неясно, май требе да вкрам кафе.
23.10.2020 12:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още