Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАЗ и СЗБ: Бившият министър на туризма от БСП се обявил за ставка от 9% – предизборен популизъм

Общество

БАЗ и СЗБ: Бившият министър на туризма от БСП се обявил за ставка от 9% – предизборен популизъм

БАЗ и СЗБ: Бившият министър на туризма от БСП се обявил за ставка от 9% – предизборен популизъм - Tribune.bg

Когато фактите говорят, политиците нека мълчат

„Днес с учудване видяхме, че бившият министър на туризма Христо Проданов се е обявил за въвеждане на постоянна ставка от 9% за ресторантьорския бранш. Това е прекрасно, ако не ставаше дума за предизборен популизъм”, пишат в позиция до медиите от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

„По време на неговото министерстване същата ставка беше отнета за слабоалкохолните напитки. И той по никакъв начин не защити запазването ѝ. А цялата парламентарна група на БСП, както и депутатите от „Продължаваме Промяната“ подкрепиха отнемането на тази подкрепа за бизнеса. Както отмениха и всички останали, които съществуваха до момента. Считаме това за лицемери и заявяваме: „Не ви вярваме, уважаеми политици!“ Лъжете ни преди избори, лъжете ни и след това. Но когато фактите говорят, политиците най-добре да замълчат!“  Още повече, че колкото и да търсихме в програмите им туризъм като приоритет, не открихме”, заявяват те.

От БАЗ и СЗБ прилагат и снимки от поста на бившия министър Проданов и гласуването при отпадането на ставката от 9% ДДС за слабоалкохолните напитки.

БАЗ/СЗББАЗ/СЗБ

Те призовават да се гласува на предстоящите избори: „Имаме нужда от редовно правителство, което да вземе така важните решения, касаещи бизнеса и всеки гражданин на Република България”.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати