Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАЗ и СЗБ настояха в писмо до Демерджиев за информация по случая с „голите обиски“ в Пловдив

Общество

БАЗ и СЗБ настояха в писмо до Демерджиев за информация по случая с „голите обиски“ в Пловдив

БАЗ и СЗБ настояха в писмо до Демерджиев за информация по случая с голите обиски в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

„Дневният ред на държавата е друг, но това не значи, че ще забравим за странната офанзива“, пишат от заведенията

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват да получат информация за проверките на акцията, при която бяха съблечени 400 клиенти в пловдивския клуб „Bushido“. В позиция до медиите те заявяват, че „дневният ред на държавата е друг, но това не значи, че ще забравят за странната офанзива, проведена преди броени дни“. Те са изпратили официално писмо до вътрешния министър Иван Демерджиев с настояване да получат отговори.

Ето и писмото им до министър Демерджиев:

Уважаеми г-н министър,

През последните седмици продължава да се дискутира меко казано странната акция в пловдивския клуб „Bushido“ и многочасови обиски на „голо“ на клиенти в заведението.

Направихме всичко възможно, за да достигнем до реалната причина за нея и постигнатите резултати. Опитахме да се срещнем с директора на ОДМВР Пловдив, но без успех. Следим внимателно и Вашите изявления по казуса, но за съжаление до момента те по-скоро ни объркват отколкото да ни ориентират каква беше причината за въпросната акция и има ли нарушаване на човешки права по време на провеждането ѝ. Разбрахме само, че текат проверки. 

Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на обиските. Нямаме причина да се съмняваме в техните думи.

 

Уважаеми господин министър,

Водени от горното се обръщаме към Вас с настоятелна молба да ни уведомите какви са резултатите от насрочените проверки и какво се предвижда като наказания, ако се установи, че има служители на МВР, превишили правомощията си.

Отново бихме искали да заявим, че Българската асоциация на заведения и Сдружението на заведенията в България са твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати