Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БАЗ и СЗБ: Трима министри ни казаха в очите – подкрепа за вас няма и няма да има!

Общество

БАЗ и СЗБ: Трима министри ни казаха в очите – подкрепа за вас няма и няма да има!

Снимка:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с обща позиция, с която обвиняват служебното правителство, че се подиграва на българския бизнес.

„До скоро поне се опитваха да ни замазват очите с някакви имитации на мерки и подкрепа, но през уикенда ни беше казано в прав текст, че в момента не съществуваме за държавата. Трима министри се изредиха в медиите през последните дни и ясно заявиха – компенсации за ударените от „зеления сертификат“ сектори няма да има! Казаха го вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева!“, възмущават се в най-засегнатите браншове.

„Бизнесът, видите ли, не бил затворен и затова нямало нужда от икономическа подкрепа. Абсолютна подигравка! При регистрирани над 80% спад в оборотите и празни обекти, служебното правителство ни каза – оправяйте се! Удивени сме от несъстоятелността на тези хора, които имат наглостта директно и в очите да се подиграват на хилядите български работодатели и стотиците хиляди служители, оставени на произвола на съдбата от собствената си държава. Напомняме, че ние направихме своите предложения как да се работи с въведения „зелен сертификат“, така че да има поне някакъв здравен и икономически ефект“, припомнят те.

В исканията им обаче имало още да има безплатни бързи тестове, както беше в цяла Европа и да се признаят тестовете за антитела.

„Правителството да даде пример като въведе „зелен сертификат“ в държавната и общинска администрация, в които е едно от най-големите струпвания на хора. Вместо това, вече открито се говори за локдаун и се казва, че подкрепа за бизнеса няма да има! А се говори за локдаун, защото въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект. И отново ще ударите най-много тези, които за пореден път реорганизираха бизнеса си, за да спазват правилата, на моменти безумните правила, наложени от вас… Фалшиви мерки! Фалшиви локдауни! Фалшиви обезщетения! Фалшиви сертификати! Фалшиви хора!“, завършва позицията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема