Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БЧК: Националният онлайн чат за първа психологическа помощ подновява работа

Общество

БЧК: Националният онлайн чат за първа психологическа помощ подновява работа

БЧК: Националният онлайн чат за първа психологическа помощ подновява работа - Tribune.bg
Снимка:

Всеки ден от 12 до 14 ч. на уебсайта на организацията ще се предоставя безплатна помощ

Българският Червен кръст/БЧК/ обяви, че Националният онлайн чат за психосоциална подкрепа се възобновява, в отговор на нарастващата необходимост при усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. На уебсайта на организацията www.redcross.bg специалисти по психосоциална подкрепа и експерти на БЧК, всеки работен ден от 12:00 ч. до 14:00 ч. ще предоставят безплатна и конфиденциална помощ на хората, които изпитват затруднения при справянето с настоящата обстановка, и които ще имат възможност да споделят своите притеснения и безпокойство. Нуждаещите се от помощ могат да се свързват с консултантите, работещи на чата във всеки един момент, а екипът, предоставящ услугата ще отговаря в рамките на посочените часове.

Освен оказваната психологична и психосоциална подкрепа, професионалистите и експертите от БЧК ще предоставят и информация за наличните дейности на организацията, както и за актуалните противоепидемиологичните мерки на правителството относно ограничаването на разпространението на коронавируса.

Националният онлайн чат за психосоциална подкрепа беше подкрепен като иновативен и успешен механизъм и по програмата „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, изпълнявана от БЧК чрез глобалния апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и финансирана от USAID.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети