Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бебе с COVID-19 е било настанено за лечение с други пациенти в болницата в Хасково

Общество

Бебе с COVID-19 е било настанено за лечение с други пациенти в болницата в Хасково

Снимка:

29-дневно бебе с положителна проба за вируса и майка му са били настанени в Инфекциозното отделение на хасковската болница в стая с други пациенти.

Причината за настаняването на Жанет Николова и сина й в такава стая е липсата на медицински протокол за лечение на новородени с COVID-19, казаха за БНТ от районната здравна инспекция. Според майката, тя и детето й са били настанени при нечовешки условия.

Майката и бебето са тествани, след като бащата се оказал с COVID-19 скоро след раждането на детето, а то вдигнало температура. Пробата на майката е отрицателна. След отказа да бъдат приети в Детското отделение, ги изпращат в Инфекциозно. Там е нямало условия за повиване, за приготвяне на храна. Нямаше е дори кошарка, като се е наложило малкото да спи 10 дни в количката, казва майката.

От болницата са започнали проверка. Лекарите са търсили вариант детето и майката да не останат в Хасково.

„Лечението, което е направено на детето, е изключително адекватно, правилно. Консултирано е с проф. Стойчева от Инфекциозна клиника. Тя е изказала, че за момента транспортът не е удачен, а точно обратното, е противопоказен и детето трябва да се лекува на място“, казва пред медията д-р Георги Гелов, изпълнителен директор на МБАЛ- Хасково.Днешната проба на малкия е отрицателна и до 2-3 дни двамата ще са си у дома.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още