Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сигнал за бебета, връзвани в сливенската болница

Общество

Сигнал за бебета, връзвани в сливенската болница

Сигнал за бебета, връзвани в сливенската болница - Tribune.bg
Снимка:

Бебета са връзвани за леглата си в сливенската педиатрия, разказа майка пред БТВ. Тя е лежала в болницата с 3-годишната си дъщеричка.

„Ясно ми е, че децата трябва да бъдат предпазени от това да се наранят, да си махнат абокатите, че няма как някой да е денонощно до тях, но говорим за отношение“, споделя жената. По думите й с тази практика не е възможно да се помогне на вързано дете.

„В неделя вечерта имаше бебенце на 3 месеца със запушено носле, което направо се даваше и плачеше постоянно. Искахме да го вдигнем и потупаме да може да диша, но няма как - вързано е, а и не дават да се пипат. Потърсихме медицинско лице, на етажа изобщо нямаше. Слязохме долу и намерихме сестра, реакцията й беше на недоволство“, посочва свидетелката. Тя уточнява, че ревът на детето се е чувал от 21ч. до 2-3 през нощта. По думите на жената само санитарката реагирала адекватно, отишла да провери детето, но после си довършила чистенето и си тръгнала.

„И ръцете, и краката на децата са връзвани, те са изцяло обездвижени“, потвърди майката. След написаното в социалните мрежи около 20 други майки също са подали сигнали. Една от тях все пак е застанала с гласа си пред екип на БТВ и е потвърдила за връзването и обездвижването на децата.

„Не ги хранят много, за да не се наакват, не ги подсушават навреме, по цяла нощ са оставени да плачат, свива ти се сърцето“, отбелязва свидетелката, като признава, че и тя има снимани кадри.

Директорът на болницата обяснил, че ще изчака да чуе всички гледни точки и тогава ще коментира. Признава за практиката „Фиксиране“, ползвала се само за кратко - докато бебетата се оставят сами на системи. Назначил е проверка по сигнала.

„Няма как да оставиш болно дете с часове вързано“, възмути се държавният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той увери, че още днес министър Сербезова вероятно ще назначи проверка.

 


Етикети бебета, сигнал
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети