Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без да напуска България – мъж получи шест акта от Стокхолм

Общество

Без да напуска България – мъж получи шест акта от Стокхолм

Без да напуска България – мъж получи шест акта от Стокхолм - Tribune.bg
Снимка:

Глобите са за неправилно паркиране

Българин получи шест акта за неправилно паркиране в Стокхолм. В същото време мъжът не е напускал страната ни. Райко Раков е от село Петко Каравелово край Велико Търново. През август 2013 продава колата си договорът е заведен в Местни данъци и такси и КАТ – Велико Търново. Издали на Райков входящ номер и с това той решил, че нещата са приключили.

Шест години по-късно обаче получил по куриер глоби за неправилно паркиране на вече продадения автомобил в Стокхолм, разказва за случая му БГНЕС. „Въобще номера на автомобила бях забравил - получавам в един щастлив момент две писма без никакви щемпели по тях, отварям пише само номера на колата. Съответно вярно моето име и моя адрес, две писма глоба за неправилно паркиране в Стокхолм!“, споделя той.

Райков направил справка и се оказало, че нито новият собственик, нито автомобила са напускали границите на страната в последните шест години. Когато обаче започнал да разнищва случая се оказало, че глобите всъщност са не две, а шест.

 „76 лв и стотинки български пари, всяка от тях. Първо се опитах да видя в компютъра на КАТ дали колата се води на мое име, оказа се, че се води. Аз съм записан като първи собственик и като нов собственик е записан купувача. Десет дена след продажбата, колата трябва да се прехвърли на новия собственик – това не е направено, служба регистрации също не са го направили. И след това подадох жалба в прокуратурата“, обяснява мъжът.

Два месеца след като подал жалба до прокуратурата, Райков все още няма развитие по казуса. От Пътна полиция – Велико Търново заявиха, при тях няма подадена жалба по случая и предстои да извършат проверка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети