Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без допълнителни ограничения за Ковид, МЗ създаде клониг на НОЩ

Общество

Без допълнителни ограничения за Ковид, МЗ създаде клониг на НОЩ

Снимка:

На този етап не се предвиждат допълнителни ограничения заради Ковид, ще се увеличи контролът на влизащите в страната граждани. Предстои да бъде актуализирана заповедта за влизане в страната, като лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в „червената зона“, освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България, а в противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина. Това стана ясно след среща на здравните власти.

В борбата с пандемията министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира клонинг на НОЩ. Новото звено ще носи името – Пандемичен комитет. Органът има за задача  да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки.

Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ. Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването, на която присъстваха здравният министър, заместник-министрите, доц. Ангел Кунчев и експерти, ангажирани с наблюдението на епидемичната обстановка.  


Топ новини

виж още

Актуална тема