Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без глоби за колело или тротинетка в метрото или в автобусите, които са извън центъра на София

Общество

Без глоби за колело или тротинетка в метрото или в автобусите, които са извън центъра на София

Снимка:

В делничните дни обаче има определени часове, а през уикенда те отпадат

Колоездачи и собственици на електрически средства за придвижване ще могат да ползват последните вагони в метрото и автобусите по периферията на София. Това вече е възможно, след като общинските съветници приеха изменения и допълнения на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община, предаде БГНЕС.

Безплатното превозване на велосипед може да става в последния вагон на метровлаковете и в автобусните линии, пресичащи околовръстния път на София. В метрото това може да става в часовете до 7 часа сутринта и след 20 часа вечерта, а в автобусите до 6.30 часа сутрин и след 20 часа вечер, за да не се притесняват пътниците в пиковите часове, които за тези линии започват естествено по-рано.

В събота и неделя няма да има ограничения в часовете.

Освен с колела, които могат да бъдат не повече от две в автобус или в последен метровагон, ще може да се пътува и с индивидуални електрически средства, като условието също е да не замърсяват и да не се създава неудобство на другите пътници.

Целта на промените, които влизат в сила от 1 май 2021 година, е общественият транспорт в София да стане още по достъпен с въвеждането на новата услуга и да се привлекат повече граждани, които да го ползват, вместо да пътуват с личните си автомобили.  

 


Коментари (1)

. . ? А за велосипедите дупчат ли се допълнително билети?
11.02.2021 13:25 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още