Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без изненада: „Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Общество

Без изненада: „Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Без изненада: Сиела Норма спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни - Tribune.bg
Снимка:

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител по обществената поръчка за машинния вот за изборите на 9-ти юни, предаде БНР. Фирмата беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата.

Заместник- председателят на ЦИК Емил Войнов поясни: "Сиела Норма" следва да изготвят електронна бюлетина за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители във варианта, използван на изборите за общински съветници и за кметове, като първо трябва да се визуализира бюлетината за народни представители и след нея - бюлетината за членове на Европейския парламент"".

"Сиела Норма" е представила пред ЦИК вариант на електронна бюлетина.

Според обществената поръчка фирмата ще извърши профилактика и диагностика на устройствата, техническо обслужване в предизборния и изборния ден, както и транспортирането им по места.

На този етап е предвидено машини за гласуване на 9 ти юни да има в 9 346 секции в страната. В тях избирателите по списък са над 300.

Броят на избирателите в предварителните за вота за българските евродепутати е 6 157 220. С право на глас за изборите за народни представители към момента са 6 639 000 избиратели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати