Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Без промяна! Изпитната програма на държавните зрелостни изпити се запазва

Общество

Без промяна! Изпитната програма на държавните зрелостни изпити се запазва

Без промяна! Изпитната програма на държавните зрелостни изпити се запазва - Tribune.bg
Снимка:

Изпитите след 7 клас няма да се провеждат заедно с тях

Няма да има промяна в изпитната програма на държавните зрелостни изпити, обяви пред БНР заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Тя уточни, че от 5 до 18 март дванайсетокласниците трябва да подадат заявления за явяване на държавен зрелостен изпит. С него те ще направят избор на предмет, по който ще държат втори държавен зрелостен изпит, припомни заместник-министърът.

Изпитите след 7 клас няма да бъдат заедно с държавните зрелостни изпити, каза още Таня Михайлова. На 17 юни ще бъде изпитът по български език и литература /БЕЛ/, на 19 юни – по математика, а на 21 юни – външно оценяване по чужд език, който е по желание.

Заместник-министърът на образованието посочи още, че ученици, които са от чужда образователна система, през тази година ще имат възможност да се явяват на национално външно оценяване с оглед кандидатстване в нашите училища. До 10 януари те трябва да подадат заявления за явяване на този изпит в регионалните управления на образованието.

Заплатите във всички училища трябва да са увеличени от 1 януари, изтъкна Михайлова. Предвиденото увеличение е не по-малко от 20%.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати