Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бездомник почина на стълбите на поликлиника във Варна

Общество

Бездомник почина на стълбите на поликлиника във Варна

Снимка:

Труп на починал мъж беше оставен на стълбите пред варненските поликлиники да чака полиция близо час пред погледа на пациентите - седнал, покрит с чаршаф. Сцената отприщи лавина от гневни коментари в социалните мрежи.

Мъжът бил на преглед при личния си лекар, за да вземе направление за уролог. Тъй като в поликлиниката няма такъв специалист, си тръгва.

Пациентът напуска сградата във видимо добро състояние, клатушкайки се, приличал на клошар. Помислили са го даже за пиян, каза пред БНТ д-р Соня Цекова, управител на ДКЦ 4-Варна.

От близкото заведение дали стол на мъжа и извикали личния му лекар, а управителката на ДКЦ 4 се обадила на социалната служба в Общината.

И друг път се е случвало, даже с наш транспорт личен сме ги водили до приюта за бездомници. Покрай лечебното заведение много често има такива хора, посочи Цекова. Докато се опитвали да помогнат на мъжа, той починал. Личният му лекар само установил смъртта. Обадили се в районното полицейско управление, какъвто е редът при внезапно настъпила смърт.

Уведомихме съдебните медици на болница "Света Анна", казаха да не се пипа човекът, докато от МВР няма разрешение той да бъде извозен. Покрихме го, разбира се с един чаршаф, за да не стои така, но нямахме право да го пипаме, подчерта Цекова.

От поликлиниката обясниха, че до идването на специализирана линейка, която да превози тялото, минали около 50 минути.

Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: Категорично няма да толерирам човешки лошо отношение към пациентите. Това за мен, което виждам, е недопустимо. Сигурен съм, че ще има санкционирани лица.

По случая в момента в поликлиниката тече проверка.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още