Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Безплатен вход и безплатни кънки на пързалка „ЮНАК“ в събота като част от Зимно предизвикателство`2021

Общество

Безплатен вход и безплатни кънки на пързалка „ЮНАК“ в събота като част от Зимно предизвикателство`2021

Снимка:

Българска федерация спорт за всички организира за 28–ми пореден път - Зимно предизвикателство`2021. Събитието ще се проведе от 12 до 20 часа на 4 декември на пързалка „ЮНАК“, като за това време входът ще е свободен, а кънките безплатни. 

Българска федерация спортБългарска федерация спорт

Зимно предизвикателство`2021 се организира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“ и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР  2021-2024.

„В сложната пандемична обстановка, в която се намираме през последните 2 години, не бива да забравяме за физическата активност на децата и техните родители. Целта на този спортен празник е именно да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Специални благодарности на нашите партньори от пързалка „ЮНАК“, които отново ни подават ръка в организацията на това събитие“, каза Десислава Илиева, председател на Българска федерация спорт за всички.

Всяка събота и неделя от 9 до 10 часа пък ще се провежда новосъздадената програма „Първи стъпки на леда“ за деца до 10 години. Тренировките ще се провеждат от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова и многократния ни национален шампион по фигурно пързаляне Найден Боричев. Урокът включва безплатен вход на пързалката с кънки, като максималният брой деца, които могат да вземат участие в един урок е 30, а записванията ще се правят на Facebook страницата на ледена пързалка „ЮНАК“ - https://www.facebook.com/ledenapurzalkayunak.

Ледена пързалка „ЮНАК“ отвори врати за посетители на 1 декември. Най-голямото съоръжение в София е разположено на ледена площ от 1200 кв/м.

Българска федерация спортБългарска федерация спорт

Билети може да закупите както на място, така и в мрежата на eventim.bg. Нова опция за предстоящия сезон е пакет от 12 посещения за клиенти със собствени кънки на промоционална цена от 99 лева. Това е и идеална възможност да направите подарък на близък човек, който обича ледените спортове.

Всеки делничен ден сесията, която започва в 10 часа ще бъде безплатна за деца до 7-годишна възраст. Входът за пързалката с кънки под наем е 12 лв. Вход със собствени кънки е 10 лв. Билет за 12 посещения, валиден от 01 декември 2021 до 01 февруари 2022 е на промоционална цена от 99 лева (без включен наем на кънки). Наем на „пингвин“ е 10 лв. Урок с инструктор е на цена от 15 лв.

През целия сезон на пързалката ще се организират множество развлекателни събития, кулинарни изкушения и открити уроци с известни български спортисти.

Съвместно с ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ ще се извършва разделно събиране на отпадъци от опаковки и тяхното рециклиране.

Пързалката работи при спазване на всички противоепидемични мерки.

Ледената пързалка „ЮНАК“ се намира до метростанция стадион „Васил Левски“. Тя е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години преди през 2018 г. отново да заработи за посетители.  

Българска федерация спортБългарска федерация спорт

 


Топ новини

виж още

Актуална тема