Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Безплатни прегледи за преболедували COVID-19 в Александровска болница

Общество

Безплатни прегледи за преболедували COVID-19 в Александровска болница

Снимка:

Представят новата ПостКовид програма за консултиране, долекуване и рехабилитация

Днес ще бъде представена новата ПостКовид програма за консултиране, долекуване и рехабилитация на УМБАЛ „Александровска“, съобщиха от лечебното заведение.

Програмата за консултиране, лечение и рехабилитация на пациенти преболедували Ковид е разработена съвместно от УМБАЛ „Александровска“ и Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“, и ще бъде представена от проф. Борис Богов – изпълнителен директор на болницата, Плумелина Мичева – изпълнителен директор на Национален комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“, както и специалисти от Александровска болница.

Александровска болница ще стартира от 8.02.2021г. безплатни прегледи и консултации за пациенти, които вече са прекарали инфекцията – със симптоми или безсимптомно, независимо от наличието на потвърдителен тест за наличие на инфекция.

Екип от специалисти по пулмология, кардиология, нефрология, неврология и психиатрия ще преглежда и консултира всеки пациент, записал час за безплатна консултация на тел. 02/9230467. При необходимост и при наличие на индикации за това - на пациентите ще бъдат извършени по-задълбочени изследвания и ще бъде назначена подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни постКовид състояния.

Колаборацията между УМБАЛ „Александровска“ и Националния комплекс „Специализирани болници за рехабилитация“ позволява пациенти, преминали през болницата да продължат възстановяването си в някои от санаториумите на СБР НК.

Програмата за рехабилитация на пациенти, преболедували КОВИД-19 и с ПОСТ-КОВИД 19 симптоми позволява възстановяване в следните санаториуми:

Баните Смолян, Банкя, Баня, Карлово, Велинград, Вършец, Кюстендил, Момин проход, Наречен, Овча купел, Павел баня, Сандански, Хисаря, Поморие.

По време на престоя си в санаториумите, част пациентите ще бъдат проследявани и консултирани при нужда от лекарите на Александровска болница онлайн и посредством възможностите на телемедицината.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още