Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. София в червения сектор по мръсен въздух, буферните паркинги ще са безплатни

Общество

София в червения сектор по мръсен въздух, буферните паркинги ще са безплатни

София в червения сектор по мръсен въздух, буферните паркинги ще са безплатни - Tribune.bg
Снимка:

София тази сутрин е в червения сектор по замърсяване на въздуха. Индексът за качеството на въздуха показва фини прахови частици 57.7 µg/m³, предаде БГНЕС. Така София се нарежда на 13-о място в света по мръсен въздух днес.

Буферните паркинги към станциите на метрото в София са безплатни днес и утре - 26 и 27 ноември. Това се прави във връзка с високия атмосферен потенциал за замърсяване с ФПЧ10 и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата.От общината информират, че продължават и проверките на Столичен инспекторат на строителните обекти.

Днес ще има съвместни проверки с отдел „Пътна полиция“- СДВР и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ по транспортни артерии и проверки за горене на отпадъци на открито.

Общината призовава гражданите да подават сигнали при установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55

София е на 13-о място в света по мръсен въздух днесСофия е на 13-о място в света по мръсен въздух днес


Коментари (1)

Мръсен е защото в ТЕЦ- овете горят боклуци, не е от автомобилите. Дори е по- мръсен, когато Кремиковци бълваше много дим. Това е от некадърната простакеса Фандъкова, която съсипа София.
26.11.2020 08:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати