Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БГ застрахователи: Пострадалите от „Олимпик“ спешно да сключат нови полици

Общество

БГ застрахователи: Пострадалите от „Олимпик“ спешно да сключат нови полици

БГ застрахователи: Пострадалите от Олимпик спешно да сключат нови полици - Tribune.bg
Снимка:

„Гражданската отговорност“ поскъпва

Засегнатите от фалита на застрахователна компания „Олимпик“ трябва спешно да сключат нови полици, предупреждават застрахователи. Крайният срок е тази събота, съобщава БТВ.

Иначе пострадалите от обявяването на несъстоятелност на кипърската фирма няма да бъдат застраховани и защитени, обясни Светла Несторова, която е председател на Асоциацията на българските застрахователи по повод фалита на кипърското дружество.

„Регистрирана и лицензирана е в Кипър и работи у нас на принципа на свобода на установяване. Голямата част от портфейла й са застраховките „Гражданска отговорност” – 200 хил. автомобила. Може да кажем, че е кипърска компания, но развива дейността си у нас”, посочи тя.

Според Несторова Кипърският надзор реално е реагирал бързо, но не е била дадена гласност на това. Тя твърди, че фалитът е логична развръзка, тъй като този сектор страда от липсата на премии и ниските цени.

Между 15 и 25% ще се увеличи и цената на „Гражданската отговорност“. Несторова обясни, че цената и досега беше недостатъчна и компаниите бележат загуби в тази област.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати