Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бисера и Лидия станаха сензация на фолклорния конкурс „Пауталия“ 2021 година

Общество

Бисера и Лидия станаха сензация на фолклорния конкурс „Пауталия“ 2021 година

Снимка:

Атрактивният фолклорен дует Бисера и Лидия от село Драговищица, община „Костинброд“, стана сензацията на XV-тия Международен фолклорен конкурс „Пауталия“ 2021 година в град Кюстендил. Красивите българки не оставиха шанс на конкуренцията и взеха Първо място на престижното сътезание.

„Благодарим на професионалното жури, сред което бе народната певица Олга Борисова - един от златните гласове на България“, написаха двете красавици в своята официална страница във Фейсбук.

„Горди сме, че представихме достойно село Драговищица“, допълниха още младите надежди на фолклора.

Красивите българки изпълниха уникални народни песни на певческия конкурс като: „Рано ми е море“ - шопска песен от репертоара на великата Олга Борисова и автентична шопска песен от село Драговищица „Мори радо“.

Талантливите певици са подготвили и съвесем нова оригинална и с модерно звучене народна песен, която предстои да бъде представена съвесем скоро на българската публика. Младият дует е известен и с участието си във „Фермата“ по БТВ, „Иде нашенската музика“ по БНТ, търсени са за концерти и участия с оркестър „Шевица“ и певеца Илия Луков.

Това не е първата награда на талантливите дами. Те са лауреати и на друг престижен фестивал - „Орфееви таланти“, който е един от най-големите форуми за народно пеене в страната.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още