Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бивол: Личният Mercedes–Benz на Събев незаконно със специален режим на движение

Общество

Бивол: Личният Mercedes–Benz на Събев незаконно със специален режим на движение

Бивол: Личният Mercedes–Benz на Събев незаконно със специален режим на движение - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на транспорта Николай Събев може да е злоупотребил със служебното си положение, твърди проверка на сайта „Биволъ“ за личния му автомобил. Преди около месец личният му джип Mercedes–Benz GLE63AMG е бил включен по заповед на директора на (известната като ДАИ) Изпълнителна Агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) Георги Палагачев в таблицата на служебните МПС-та със специален режим на движение, за каквито има право контролният орган към Министерството на транспорта и съобщенията (МТС).

Частният автомобил на министъра бил снабден с ЛЕД-лампите за специализиран режим на движение, за каквито нямат законово право колите на частни лица. Ако лицето се движи с такива лампи незаконно, те следва да бъдат свалени, налага се глоба и може да се стигне до спиране от движение на съответното МПС.

Прессекретарят на транспортния министър Асен Григоров твърди, че ведомството отказва коментар, понеже „всичко е законно“. Оказа се, че министърът се е отказал от специализирания  транспорт със служител по охрана, а според пресаташето на Национална служба по охрана (НСО) въпросният автомобил не е от гаража на службата.

„Ако някой подаде сигнал, ще проверим“, заявила ръководителката на пресцентъра на правителството Александра Тренкова.

Автомобилите втора ръка от този модел със същата спортна комплектация се продават в България на цени между 130 и 289 хил. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати