Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бивш съветник на Обама в разговор с председателя на СОС: В битката с корупцията трябват непрестанни усилия

Общество

Бивш съветник на Обама в разговор с председателя на СОС: В битката с корупцията трябват непрестанни усилия

Бивш съветник на Обама в разговор с председателя на СОС: В битката с корупцията трябват непрестанни усилия - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е провел среща с Норман Айзен – ръководител на анти-корупционната програма на престижния Brookings Institution, правен анализатор на CNN, автор на редици книги и съветник на Барак Обама.

С публикация на страницата си във Фейсбук Георгиев отбелязва, че Айзен е водещ експерт по публично управление и един от най-влиятелните авторитети във формирането на американската политика според сп. „Politico“. По време на мандата си в Белия дом той е консултирал Обама по въпросите за реформа в управлението и въвеждане на нови етични стандарти за прозрачно управление и превенция на корупцията.

Председателят на СОС отбелязва, че от срещата с Норман Айзен е научил за проблемите, които са стояли пред администрацията на Обама, включително и за превенция на корупцията и конфликта на интереси на високо ниво, какви са основните предизвикателства пред публичните институции за гарантиране на прозрачно управление.

„За да имат доверие гражданите в държавната администрация, институциите трябва да бъдат колкото се може по-открити. Да отчитат своята работа и да прилагат високи стандарти за предотвратяване на злоупотребата с публични ресурси“, пише още Георгиев като разказва за проведената среща и подчертава, че Айзен е изключително интригуващ събеседник, юрист и съветник в процедурата по импийчмънт на президента Доналд Тръмп.

„Норман Айзен е бил и посланик в Чехия и познава в детайли проблемите на Източна Европа в борбата с корупцията. Убеден е, че тази битка непрестанна, сравнява я с косенето на ливада - изискват се непрестанни усилия.

Необходими за успеха са воля, решителност и активно участие както от лидерите, така и от гражданите и медиите. Това е наша обща битка в името на по-доброто бъдеще“, отбелязва още Георги Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети