Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бизнесът: България има нужда от устойчиво управление на по-широка основа

Общество

Бизнесът: България има нужда от устойчиво управление на по-широка основа

Бизнесът: България има нужда от устойчиво управление на по-широка основа - Tribune.bg
Снимка:

„България има нужда от устойчиво управление на по-широка основа. В настоящия момент трябва да се преодолее партийният егоизъм и да се направи програмно управление, което да прекара страната през предстоящите изпитания“, това коментира прес Нова нюз председателят на АИКБ Васил Велев.

„Не на всяка цена трябва да има правителство. Цената, която не бихме искали да плащаме, е въвличането на страната ни във война. Всякакви други компромиси са по-добре, отколкото партийният егоизъм и това, което предстои. Ако отидем на нови избори, партиите ще наддават за народната любов, състезавайки се по популизъм, и ще доведат страната до фалит“, посочи още той.

По думите му отиване на нови избори в настоящата ситуация не предвещава нищо добро.

„Вече имаме първите признаци на икономическа криза. Имаме спад на потреблението на тока, което значи, че производството тръгва надолу. С 1/3 е спадът в консумацията на газ. Ние все по-трудно се финансираме“, обясни той Велев и добави: „От една от трите най-устойчиви във фискалната сфера страни, с минимален спрямо БВП дълг, ние много бързо се приближаваме към потенциален фалит“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати