Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бизнесът обвини Петков и Василев за липсата на компенсации за скъпия ток

Общество

Бизнесът обвини Петков и Василев за липсата на компенсации за скъпия ток

Бизнесът обвини Петков и Василев за липсата на компенсации за скъпия ток - Tribune.bg
Снимка:

От 1-ви юли предприятията ще плащат поне двойно по-високи сметки за ток, след като Комисията по бюджет и финанси отхвърли предложенията на работодателите за компенсации на електроенергията, предаде БНР. Това ще доведе до ръст в цените на стоките за потребителите и ще увеличи инфлацията, се казва в позиция на национално представените работодателски организации.

„След снощното решение на парламентарната комисия по бюджет и финанси 663 000 небитови потребители на електрическа енергия са лишени от компенсаторен механизъм, който да смекчи шоковия удар от високите цени. Освен предприятията, на свободния пазар на електроенергия са още в бюджетните организации, болници и детски градини, културни институции.

Въпреки ангажимента на кабинета в оставка за средносрочно решение на проблема, точно управляващата коалиция провали решението“, се казва в позицията на бизнеса.

Персонално са посочени премиерът Петков, вицепремиерът Асен Василев, както и депутати от „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“, БСП и ДБ.

„Последствията от гласуването - бизнесът остава лишен от компенсации, защото действащите в момента са със срок до 1 юли. Потребителските цени ще продължават да растат, инфлацията и обедняването ще се задълбочават“, посочват те.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати