Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бизнесмен: Хората ще започнат да обедняват по-активно

Общество

Бизнесмен: Хората ще започнат да обедняват по-активно

Бизнесмен: Хората ще започнат да обедняват по-активно - Tribune.bg

"Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им. Никой не го интересуват националните интереси. Изсмукаха последните резерви в предприятията. Хората ще започнат да обедняват активно. Чрез работодателите се източва портфейла на всеки работещ". Това заяви бизнесменът Красимир Дачев за "Твоят ден" на NOVA NEWS.

Днес в 12 ч. ще има среща на работодателите, на която започва организация за стачни действия на 18 май. 

По думите му дори най-яростните антикомунисти гледат само своя интерес. "Индустрията, ако няма прогнозируемост и прозрачност, не може да си прави сметката. Едно предприятие, което е плащало 700 000 лева на месец за ток, сега плаща 3,4 млн., голяма част от тях авансово месечно. Компенсират те с по-малко от милион. Всички фирми се декапитализират, вземат се тъпи политически решения и от европейските, и от нашите власти, припявайки им", обясни Дачев.

Той попита защо трябваше да се спират доставките, вместо бавно да се търсят нови доставчици. "Властта е временно управляваща. Трябват дългосрочни договори за тока на разумни цени, например 200 лева. Всички са на границата и почват да фалират", подчерта бизнесменът. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети