Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Благородно: Димитър Кузманов повежда български спортисти в помощ на болно дете

Общество

Благородно: Димитър Кузманов повежда български спортисти в помощ на болно дете

Благородно: Димитър Кузманов повежда български спортисти в помощ на болно дете - Tribune.bg
Снимка:

Организират онлайн търг под наслов ,,Българските спортисти в подкрепа за Калоян“

Благородна инициатива по време на пандемията. Докато светът се бори с COVID-19, има хора, които се борят с тежките си диагнози. Такъв е случаят и на малкия Калоян, чиято битка с  ,,остеосаркома” е от 2015 година, а сега има нужда от помощ за ново лечение.

Български спортисти се включват в битката му за живот. Повежда ги втората ракета на България по тенис на корт. Димитър Кузманов решава да събере елита на българския спорт и заедно да помогнат на детето. Организират онлайн търг под наслов ,,Българските спортисти в подкрепа за Калоян”.

„През 2015 година Калоян е диагностициран с тежката диагноза ,,остеосарком” . Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща- този път на лицето му. Силните химиотерапии вземат детската му усмивка. Химиотерапиите вече не действат, но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса“, разказва Кузманов.

„Всеки един от нас ще дари предмет или артикул свързан със спорта, който практикува, като сумата от всеки един такъв ще отиде в дарителската сметка на Калоян! Щастлив съм, че успях да събера 25 спортиста от 13 различни вида спорт! Щастлив съм, че всеки един от тях откликна и прояви желание да се включи в тази инициатива!“, споделя втората ни ракета.

Търгът ще се проведе във фейсбук страницата на Димитър Кузманов от 16 април до 30 април.

„Всеки един от вас може да стане част от голямото спортно семейство на България и заедно да се опитаме да помогнем и да спасим един човешки живот!“, призовава Кузманов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети