Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Близо 10 000 нови дръвчета в Новата гора на София. Засаждането продължава

Общество

Близо 10 000 нови дръвчета в Новата гора на София. Засаждането продължава

Близо 10 000 нови дръвчета в Новата гора на София. Засаждането продължава - Tribune.bg
Снимка:

Общият брой на засадените дръвчета през настоящия залесителен сезон е 9500

През изминалия уикенд нови 2000 фиданки бяха засадени от доброволци на втория терен от Новата гора на София край Суходол. С тях общият брой на засадените дръвчета през настоящия залесителен сезон е 9500. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

По план залесяването ще продължи през всички уикенди до края на месец ноември. Амбицията на Столична община е до края на залесителния сезон броят на засадените нови дръвчета да се увеличи двойно.                

На терен доброволците получават фиданки, инструменти и ръкавици, обезпечени от общинското предприятие „Управление на общински земи и гори“. Именно общинските лесовъди са и тези, които имат ангажимента да полагат последващи грижи за посадените дръвчета – влючително поливане и окопаване.

Есенното засаждане в Новата гора на София ще се реализира всяка събота и неделя между 10 и 16 часа до края на месец ноември. В рамките на епидемиологичната обастановка засаждането се провежда при спазване на необходимите изисквания.

За максимално улеснение на всички желаещи да се включат в рамките на залесителния сезон е разкрита и извънредна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция „Вардар“. Повече за проекта и как да се включите в него, можете да научите на www.novatagora.bg или в страницата във Фейсбук.                                                                                                                        


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати