Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Близо 10% от хоспитализираните в София са в интензивни отделения

Общество

Близо 10% от хоспитализираните в София са в интензивни отделения

Снимка:

Заместник-кметът д-р Дончо Барбалов отчете повишаване на интереса за ваксинация в поликлиниките и изнесените центрове на Столичната община

В София 561 души се лекуват от ковид, а близо 10 на сто от хоспитализираните са настанени в интензивни отделения, съобщи БНР. В периода от 18 до 31 август регистрираните заболели на територията на столицата са 3 367.

Заместник-кметът по здравеопазване д-р Дончо Барбалов отчете повишаване на интереса към ваксинацията в поликлиниките и изнесените центрове на Столичната община.

„На практика броят на ваксинираните в ДКЦ-тата и броят ваксинирани в съботно-неделните изнесени центрове почти е равен. Скоро ще достигнат по 20 хиляди поставени дози във всеки един от тези потоци за ваксиниране“, коментира Барбалов. Той напомни, че със заповедта на здравния министър, която беше актуализирана преди два дена, за лечение на болни от ковид в столицата са определени и три неонатологични легла за бебета, които са в първа АГ болница.

„Вече болестта се промени и засяга по-малки, дори новородени. Има готовност и за неонатологични случаи да бъдат лекувани“, подчерта д-р Дончо Барбалов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още