Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Боил Банов: Отвратително е да се сложи PVC дограма на галерията в Търново

Общество

Боил Банов: Отвратително е да се сложи PVC дограма на галерията в Търново

Боил Банов: Отвратително е да се сложи PVC дограма на галерията в Търново - Tribune.bg
Снимка:

Сградата не е паметник на културата и се стопанисва от кмета на Велико Търново

Отвратително е да се сложи PVC дограма на галерията в Търново, посочи министърът на културата Боил Банов на парламентарен контрол по повод обновяването на дограмата на художествената галерия "Борис Денев" във Велико Търново.

"Това е личното ми отношение като гражданин, но като министър мога да извършвам само законосъобразни процедури", изтъкна Банов и призова това да бъде поправено, тъй като сградата не е паметник на културата и се стопанисва от кмета на Велико Търново.

На 17 декември 2020 г. е извършен оглед на сградата от Министерството на културата. Огледът е посочил, че старата амортизирана чамова дограма не може да бъде запазена и затова ще бъде подменена с бяла от PVC, като тя ще е със същия растер и размери, така че да не се променя архитектурната стойност на сградата.

"Извършването на ремонтни дейности в сградата на художествената галерия е допустимо и контролът по тях не е в правомощия на министъра на културата", допълни Боил Банов.

По думите му ще се запазят всички вътрешни и външни врати, които са изготвени от дъбово дърво. Ще се запазят и всички свещници, лампи и аплици. 


Етикети Боил Банов

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати